Veelgestelde vragen algemeen


Krijg ik een orderbevestiging na een bestelling?

Ja, je krijgt altijd een orderbevestiging per e-mail nadat je een bestelling hebt geplaatst. Als je deze niet hebt ontvangen laat uw spamfilter onze e-mail hoogstwaarschijnlijk niet door. Controleer of de e-mail niet in uw spam/ongewenste e-mail map staat. Stuur ons even een mailtje en voeg ons e-mail adres info@panel-it.eu toe aan de contactpersonen in het adressenboek van uw mailprogramma, dit zorgt ervoor dat je spam filter onze mail dan wel door laat.

Naast de orderbevestiging ontvang je als de bestelling gereed is een e-mail met daarin een eventuele track en trace code, hiermee kun je kijken waar de zending zich op dat moment bevind.

Ook ontvang je van ons een e-mail met daarin een verzoek om een review te schrijven. Wij zijn bijzonder geïnteresseerd in jouw mening en bieden daarom de mogelijkheid om ons bedrijf te beoordelen. Zo help je ook andere consumenten bij hun keuze.

Naar welke landen leveren jullie?

Momenteel leveren wij naar de meeste landen binnen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Mocht het zo zijn dat je de bestelling naar een ander land wilt versturen, neem dan even contact met ons op.

De verzendkosten worden automatisch berekend wanneer je bij de bestelling het land van bestemming invult. Je kunt de betaling voldoen via één van de door ons aangeboden betaalmethodes of overmaken via een eigen bank. Hiervoor heb je ons IBAN/BIC nummer nodig, deze wordt vermeld op de factuur en is terug te vinden bij onze contactgegevens.

Wat is de levertijd van een bestelling?

De levertijd bedraagt tussen de 5-10 werkdagen, mocht u uw bestelling eerder willen hebben laat het ons weten. Wij bekijken dan hiervoor dan de mogelijkheden.