Veelgestelde vragen meubelstickers


Wat als een smal randje van de ondergrond zichtbaar blijft?

Dit is normaal. Elke stuk meubelsticker wordt gesneden om precies te passen binnen de rand van het afwerkband van deuren en laden. Dit maakt het makkelijker om de meubelsticker uit te lijnen en beschermt ook de randen bij het vastpakken. Wij raden waar mogelijk het gebruik van zwarte / donkere oppervlakken aan, hierbij zijn de kleine randjes vrijwel onzichtbaar. Houdt ook in gedachte dat kleine randjes nog minder zichtbaar zijn bij grotere installaties waar je te maken hebt met meerdere vlakken naast elkaar.

Wat te doen als er stofdeeltjes onder de meubelsticker zitten?

Af en toe blijven kleine stofdeeltjes op het te plakken oppervlak zitten en blijven aan de onderkant van de meubelsticker zitten wanneer u deze aanbrengt. Vermijdt dit door eerst uw oppervlakken te reinigen voor het aanbrengen, en doe dit in een schone werkruimte. Maar wat als dit alsnog gebeurt, snij een klein vierkantje uit de monsterstukje dat je bij de bestelling gekregen hebt (wanneer besteld) of neem anders plakband. Druk op de klevende kant hiervan tegen het stofdeeltje, zodat het stofdeeltje wordt overgedragen aan de andere plakzijde. Herhaal dit wanneer nodig.

Hoe kan ik een meubelsticker verwijderen?

De drukgevoelige lijm begint pas te hechten nadat je het hebt gladgestreken, het duurt ongeveer 24 uur tot de maximale hechting is bereikt. Als u de meubelsticker wilt verwijderen tijdens de montage, maak dan een hoekje los en trek het voorzichtig los van het oppervlak. Als er meer tijd is verstreken, zal je nog steeds in staat zijn om het te verwijderen. Haal hiervoor een hoek los en trek deze stevig terug. Bij permanente verwijdering gaat het makkelijker als u het zachtjes verwarmt met een föhn.

Wat als er een kreukel zichtbaar blijft?

Alleen bij kleine kreukels kunt u een föhn gebruiken. Houdt deze wel op voldoende afstand van het oppervlak. De afstand is afhankelijk van het te gebruiken apparaat. Gebruik zeker geen afbrand föhn. Wrijf vervolgens met een vinger of rakel de kreukel weg.

Wat te doen als ik scheef plak?

De lijm van de meubelstickers is ontworpen om pas plakkracht te krijgen als u het aanwrijft. Het zal niet volledig plakken aan het oppervlak totdat u het heeft gladgestreken. Als u merkt dat het scheef gaat, herpositioneer de meubelsticker en begin opnieuw.

Wat als er belletjes zichtbaar zijn als ik plak?

Maak u geen zorgen over de kleine belletjes. Onze meubelstickers zijn speciaal ontworpen om de lucht te laten ontsnappen. Strijk het voorzichtig glad met de bij geleverde rakel en kijk hoe ze verdwijnen!
Grote luchtbellen of vouwen kunnen te groot zijn om glad te strijken. U kunt dit eenvoudig voorkomen door de meubelsticker in kleine stappen aan te brengen. Als u dat niet doet maakt u kans op een grote luchtbel of kreuk. Trek als dit zichtbaar is de meubelsticker voorzichtig terug van het oppervlak tot de bel of kreuk weg is en ga dan weer op de normale wijze door.

In welke hoek moet ik beginnen?

Het schutvel bevat tekst, is dit leesbaar dan kunt u hem omdraaien en is dit de plakkant. Pas voor het plakken de meubelsticker van boven naar beneden, voor deuren en laden met knoppen moet u er voor zorgen dat het gat op het oppervlak correct gepositioneerd is. Dit is vooral belangrijk voor print/decor meubelstickers die een looprichting hebben. Als u een horizontaal beeld wilt voor b.v. houtsoort of andere patronen, draai dan de deur of lade 90 graden en start vanaf de zijkant.

Mijn IKEA artikel staat niet op de site. Kan ik wel bestellen?

Ja dat kan! We voegen continu nieuwe IKEA producten aan onze site toe, toch zijn het er te veel voor ons om ze allemaal te laten zien. Als u het artikel niet te ziet, neem dan contact met ons op en zorg ervoor dat u een link naar het artikel op de website van IKEA meestuurt, een beschrijving van welke onderdelen u wilt voorzien met meubelstickers en in welke kleuren en/of decors u deze wilt hebben. We zullen hierop reageren en u per e-mail een prijsopgave sturen.

Verkoopt u ook IKEA onderdelen?

Wij verkopen geen IKEA artikelen. Wij verkopen alleen meubelstickers die u kunt gebruiken om een nieuw of bestaand IKEA meubel aan te passen. U besteld het bij ons om het direct aan te brengen op het oppervlak van uw object. Als u al een IKEA product bezit, kunt u direct meubelsticker bestolen en direct beginnen. Zo niet, dan moet u het IKEA artikel eerst kopen, of op zijn minst weten waar en wat u van plan bent om te kopen, alvorensmeubelstickers te bestellen.

Kan ik een meubelsticker altijd zonder schade verwijderen?

Dat hangt af van de oorspronkelijke afwerking van het oppervlak waarop het wordt aangebracht. Hoe harder en dikker de oorspronkelijke afwerking, des te minder kans dat de meubelsticker iets beschadigd als deze wordt verwijderd. Op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 de minst beschadigbare en 1 het meest, glas of gepolijst metaal zou dan een 10 zijn, en behang of gipsplaat zou dan 1 zijn. Al het andere materiaal zit in het midden.
Veel IKEA items hebben een oppervlak van melamine, dat is hard, glad en ondoordringbaar. De bovenkant, zijkanten en planken van de IKEA BILLY boekenkast series, en Härlig keukenkast deuren, worden afgewerkt met melamine. Onze meubelstickers kunnen meestal van deze oppervlakken worden verwijderd zonder schade te veroorzaken aan de oorspronkelijke afwerking, maar dit hangt af van vele factoren. Andere IKEA lijnen zoals MALM en BESTA hebben een minder robuust gelakt oppervlak dat gemakkelijk los laat bij het verwijderen. Items zoals EXPEDIT deur inserts, of de achterpanelen van de BILLY boekenkasten, worden gemaakt van met papier bekleed hardboard. Meubelstickers kunnen niet van deze oppervlakken worden verwijderd zonder gevaar voor beschadiging.

Kunnen meubelstickers los raken?

Wanneer een meubelsticker is verwerkt op een droog en schoon oppervlak en aan de randen niet oversteekt, blijft het altijd zijn kleefkracht behouden.

Hoe houdt ik mijn meubelsticker schoon?

Je kunt gebruik maken van vrijwel elk huishoudelijk schoonmaakmiddel op de meubelsticker, maar vermijd het gebruik van schuurmiddelen ook vloeibare en staalwol, omdat deze zeker op de uni kleuren krassen kunnen achterlaten.

Zijn meubelstickers waterproof?

Eenmaal aangebracht, fungeert de meubelsticker als een extra waterdichte barrière tussen het meubeloppervlak. Het zal echter niet plakken aan een vochtige ondergrond, en het zal niet voorkomen dat vocht wordt geabsorbeerd door onafgewerkte hoeken of onbeschermde randen van uw meubels.

Hoe lang blijven meubelstickers mooi?

Onze meubelsticker zijn gemaakt van een high-end folie speciaal voor interieur toepassingen, en is ontworpen om lang mee te gaan. Kleuren en decors zullen niet vervagen of vlekken. Als dit goed wordt schoongemaakt en onderhouden zal de meubelsticker even lang meegaan als de meubels waarop het is geplakt.

Hoe makkelijk zijn meubelstickers aan te brengen?

Het is net zo makkelijk als een papieren vliegtuigje vouwen of een cadeau inpakken. Zo eenvoudig is het installeren van een meubelsticker. Wij hebben eenvoudige instructies om uw meubelsticker aan te brengen. Het materiaal zelf is erg makkelijk aan te brengen en kan meerdere malen geherpositioneerd worden. De basis is een speciaal ontworpen folie, die het uiterst gemakkelijk maakt om luchtbellen te verwijderen. Kleinere oppervlakken zijn het makkelijkst te verwerken, terwijl grotere (zoals kastdeuren) wat meer oefening vereist een beetje praktijk ervaring. Op verzoek kunnen wij een proefstukje met de bestelling meesturen zodat u kunt ervaren wat de hechting en de verwerking doet op grotere oppervlakken.

Waar zijn meubelstickers van gemaakt?

Onze meubelstickers zijn gemaakt van zelfklevende, drukgevoelige vinyl welke speciaal is ontworpen voor het interieur.

Hoe werken meubelstickers?

Onze meubelstickers zijn doe-het-zelf plakfolie’s, kant en klaar geleverd voor het aanpassen naar uw smaak van IKEA meubels. Ook leveren wij maatwerk voor andere meubels bij u in huis. U bevestigt het door het afpellen van het schutvel, het uitlijnen van het materiaal met de te beplakken oppervlakte en daarna bevestigd u met lichte druk de sticker. Dit is een snelle, gemakkelijke en kosteneffectieve manier om te profiteren van de massa-geproduceerde “flat-pack” meubels. U geeft uw meubels een high-end look, op maat gemaakt en op bestelling maatwerk voor andere meubel fabrikanten.(alleen u weet dat er een oude IKEA onder zit)

De meubelsticker is precies gesneden op de afmetingen van alle specifieke modellen IKEA meubilair. U trekt de achterkant van de sticker los, deze uitlijnen met het oppervlak en oefen druk uit op de sticker om hem te laten hechten. Meubelstickers zijn dikker en stijver dan contactfotopapier of behang. Het heeft een speciaal oppervlak waardoor de lucht kan ontsnappen als het wordt toegepast. Dit maakt het erg gemakkelijk voor iedereen om het soepel en gelijkmatig aan te brengen zonder opeenhoping van luchtbellen.