Instructies voor het aanbrengen van een meubelsticker

1

Uw bestelling uitpakken

Onze PANEL-IT sticker(s) ontvangt u in een koker, controleer of de geleverde aantallen/afmetingen correct zijn. Werk in een schone omgeving en zorg dat de te beplakken panelen schoon zijn en dat alle stof of overige deeltjes zijn verwijderd.

Als er stof of vuil onder de PANEL-IT stickers zit heeft dat negatief effect op het eindresultaat.

2

Achterzijde gedeeltelijk losmaken

Leg de sticker met de zichtzijde op een platte ondergrond en begin deze achterzijde vanuit een hoek los te maken.

Haal ongeveer 3cm van de achterzijde los over de gehele breedte.

3

Dubbelvouwen achterzijde

Vouw de losgemaakte achterzijde dubbel en maak er een rechte vouw in zodat de goed blijft zitten. Laat de rest van de achterzijde vastzitten.

Dit zorgt ervoor dat de sticker in de volgende stap makkelijk is te positioneren.

4

Beetpakken van de sticker

Draai de sticker om, zodat de plakzijde onder zit. Pak de sticker op zodat de duimen aan de bovenzijde zitten en de overige vingers tegen de omgevouwen achterzijde.

Nu bent u er klaar voor om de sticker te positioneren.

5

Positioneren van de sticker

Lijn de hoek van de sticker uit met een hoek van het te beplakken paneel. Als het paneel is voorzien van kantenband dient de sticker ongeveer 1,5mm van de rand geplakt te worden. Druk zachtjes tegen de sticker to hij begint te plakken.

Als de uitlijning niet goed is kan de sticker voorzichtig worden losgehaald en worden verplaatst, zolang de ondergrond schoon is heeft dit geen nadelig effect op de kwaliteit van de sticker.

6

Bovenzijde glad maken

Als de eerste hoek is uitgelijnd kunt u de sticker verder uitlijnen aan de bovenzijde, zorg voor de 1,5mm marge bij het kantenband. Wanneer beide hoeken goed zijn uitgelijnd, druk dan de tweede hoek vast. Wrijf voorzichtig het gedeelte tussen beide hoeken glad met de meegeleverde rakel. U kunt wanneer nodig op elk moment aanpassingen maken door de sticker voorzichtig weer los te trekken.

Doe wel voorzichtig, want je kunt de sticker ook te ver uitrekken.

7

En weg zijn de luchtbubbels!

Nu het eerste gedeelte goed zit kan de rest van het paneel glad worden bevestigd. Gebruik een hand om de achterzijde van onderaf web te trekken en de andere hand om met de rakel de sticker glad te maken. Als er toch luchtbubbels ontstaan kunnen deze naar de zijkanten worden weggewreven. Dit kan met de vingers, rakel en of een droge keuken spons.

Het lijkt wel magie hoe de luchtbubbels verdwijnen!

8

Gaten maken

Maak via de achterzijde een markering door een scherp/gepunt voorwerp door de voorgeboorde gaten te prikken. Snij in het voorgeboorde gat het stickermateriaal weg, nu kunt u de handgrepen/schroeven weer bevestigen.