Instructies voor het aanbrengen van een muursticker en / of raamsticker

1

Uw bestelling uitpakken

Onze PANEL-IT sticker(s) ontvangt u in een koker, controleer of de geleverde aantallen en afmetingen correct zijn. Werk in een schone omgeving,zorg dat de te beplakken ondergrond schoon is en dat alle stof e.d. zijn verwijderd. Als uw muur onlangs is geschilderd dient u minimaal twee weken te wachten voordat u de sticker aanbrengt, zodat alle vocht uit de muur is verdwenen.

Indien er stof of vuil onder de PANEL-IT stickers komt heeft dat een negatief effect op het eindresultaat.

2

Leer de sticker kennen

De sticker bestaat uit drie lagen:
1. Het transferpapier (dit is semi-transparant en bevind zich aan de voorzijde van de sticker)
2. De sticker
3. Het schutvel (dit zit achter de sticker)

Sommige stickers bestaan uit meerdere delen, deze kunnen dan op één stickervel zitten en dienen voor het aanbrengen los geknipt te worden.

3

Aan de slag met de rakel

Leg de sticker met het schutvel onder op een vlakke ondergrond en wrijf vervolgens met de palm van uw hand de rimpels glad. De rimpels zijn ontstaan door transport en kunnen geen kwaad. Wanneer het transferpapier helemaal glad is kunt u met de meegeleverde gele rakel de gehele sticker aanwrijven om de plakkracht te reactiveren. Wij willen u erop wijzen dat u genoeg druk dient uit te oefenen met de rakel, dit zorgt er namelijk voor dat de sticker volledig blijft vastzitten aan het transferpapier wanneer u het schutvel verwijderd.

4

Bepaal de positie van de sticker

Om het beste eindresultaat te behalen kunt u het beste de sticker met zogeheten “schilders-plakband” voorzichtig aan de muur vastmaken. Deze methode zorgt ervoor dat u de positie goed kunt bepalen en kunt controleren of de sticker recht hangt. Plak vervolgens het midden van de lange zijden vast met “schilderstape”, dit maakt het mogelijk om de sticker in twee delen te bevestigen. Markeer licht met een potlood de juiste positie. Voordat u de sticker definitief gaat plakken dient u eerst zelf tevreden te zijn over de positie voordat u verder gaat. In principe zijn onze stickers makkelijk te verwijderen, echter niet herbruikbaar.

5

Verwijderen van het schutvel

Nu kunt u aan één korte zijde het “schilderstape” loshalen, deze kunt u nu dubbelklappen tot het midden. Nu kunt u het witte schutvel aan de achterzijde verwijderen, begin voorzicht in één hoek met het loshalen van het schutvel zodat de sticker aan het transferpapier blijft vastzitten. Als er onverhoopt een stukje papier aan de sticker blijft vastzitten drukt u het schutvel terug en druk het weer goed vast, probeer het vervolgens nog een keer. Indien er onverhoopt toch nog wat blijft zitten kunt u het voorzichtig met een mesje loshalen, zodat er geen schutvel meer aanwezig is op de sticker.

6

Het aanbrengen van de sticker

Plak voorzichtig de beide hoeken van het tranferpapier vast en bekijk van een afstand of de sticker recht zit. Wanneer u tevreden bent, druk dan voorzichtig het midden van de sticker vast en wrijf met hand in cirkel bewegingen de rest van de sticker vast. Deze methode zorgt voor een restultaat zonder luchtbubbels en rimpels. Indien de sticker eenmaal vastzit kunt u met de rakel de gehele sticker goed aanwrijven. Wanneer u een sticker van groot formaat heeft dan adviseren wij om de sticker met twee personen op te plakken. Indien u tevreden bent over het eerste gedeelte kunt u de rest van het schutvel loshalen en de sticker verder vastplakken.

7

Verwijderen van het transferpapier

U bent er bijna! Haal voorzichtig het transferpapier in een hoek los, u dient het schutvel dusdanig los te trekken zodat het dubbelgevouwen is. Door deze methode van lostrekken, onder een scherpe hoek, blijft de sticker in zijn geheel aan de muur zitten. Mocht er toch een stukje sticker meegaan stop dan met trekken plak de sticker terug op zijn plak en ga voorzichtig verder met het loshalen van het transferpapier.

8

De laatste stap

Uw sticker zit op de muur! U kunt eventueel kleine luchtbelletjes eenvoudig met een speld lekprikken en wegdrukken. Vervolgens kunt u de hele sticker met een schone droge doek nawrijven zodat er geen losse delen meer zijn. Dat was het! Binnen 45 minuten heeft u een mooie sticker op uw muur zitten. Om extra lang van u sticker te kunnen genieten kunt u regelmatig uw sticker met een doek nawrijven.